lördag 30 december 2017

Ett favoritminne (och en nyhet) från 2017

Det var slutet av september och sådär halvvarmt att det räckte med en tjocktröja i skogen. Jag och lilla familjen gick omkring i timmar, "på äventyr i Slottsskogen" som Nils sa om alla promenader i alla skogar, och hittade både trattisar och gula kantareller trots att vi glömt svampkorgen hemma. Fyllde istället kläder, fickor och påsar. Älskar att gå runt i skog utan stigar, bara kliva omkring på måfå. Hitta en liten tjärn, peka ut harpluttar.

Vi kom ut uppe på berget på andra sidan med utsikt över havet. Åt lunchpicknick och fika. Och då, när vi satt på varsin sten i ljungen med varm choklad och bokstavskex i händerna, passade vi på att berätta denna pangnyhet för Nils: att han ska bli storebror i april!

15 kommentarer:

SARA sa...

Åh!!! Men detta har jag haft på känn! Sååååå roligt! Stort grattis till er alla! Vilken lycka! April är förövrigt en höjdarmånad att få barn i!

Johanna sa...

Tack!
Härligt att höra! :) Vi är mycket nöjda med planeringen, Nils fyller tre i slutet av mars. Var väldigt nöjda sist med upplägget få barn lagom till våren och sen ha hela sommaren hemma tillsammans.

Linn sa...

HIPP HIPP HURRA! Åh vilken härlig nyhet! Stort stort grattis! Håller med om att april är en myclet bra månad!

Lisa sa...

Grattis! Vad roligt

egoistiska egon sa...

Grattis!!! Så himla fint att höra. Hoppas du mår bra.

Hanna sa...

Åh vad kul! Planerade också barn två till våren. Perfekt.

Hanna sa...

Grattis! Vad roligt! Hur reagerade Nils? :)

Johanna sa...

Tack hörrni! Nils reagerade mycket entusiastiskt, puh! Än så länge verkar han enbart tycka att det här är skoj, han pratar gärna om att han ska bli storebror och pussar/pratar med bebisen och så. Återstår att se om han är lika förtjust när hen faktiskt kommer, men hoppas! :)

Anonym sa...

Tjoho!

S sa...

Bästa jag läst på länge! Stort grattis!

Johanna sa...

Stort tack! :)

Annika sa...

Grattis!

Jenny sa...

Men hur kunde jag missa det här när jag läste inlägget förra gången? GRATTIS! Minns att vi pratade om det här när vi sågs i våras? Hurra, vad kul!!! Två barn är the bomb!

Rebecka A sa...

Grattis!!

Colombialiv sa...

Wohoooo! Så himla himla roligt!