tisdag 29 juni 2010

Bästa stället, bästa högtiden.

Det var en fantastisk midsommar i Bexet. Vi hade sill och köttbullar och färskpotatis och gräslök. Det var sol. Hela tiden. Emma hade gjort en hemmagjord lettisk midsommarost och hon och Johan hade tillagat egen snaps på vodka, sherry, citronskal och rosmarin. Den var den godaste snaps jag druckit. Vi gjorde blomsterkransar att ha i håret av blommor och blåbärsris, och vi dansade runt midsommarstången borta vid stranden. Vi köpte lotter och en vann två äggkoppar. En annan vann en kökshandduk. Vi badade i sjön, och det var kallt men det gjorde inget. Några tog en tur med båten och fiskade, och fick tio fiskar. Vi åt upp en och slängde tillbaka nio. När pojkarna skulle köpa fiskekort var kiosken tom så de lämnade en lapp, sådär som man gjorde förr. Vi lekte lekar också, kubb och fotboll, och försökte meta aborre från bryggan. Det var svårt, trots att vi grävde fram små maskar ur komposten. Och sen hade vi en quiz som jag och E vann. Och vi sjöng snapsvisor från ett häfte när vi åt lunch mitt på gräsmattan, och igen när vi åt våra grillade köttbitar på altanen på kvällen. Då kom det några myggor, men vi hade en liten gasmaskin som skrämde bort dem igen. Några knott ville käka upp våra anklar, och det fick de. En liten treat till alla dagen till ära. 

Det var en riktigt fin midsommar. Minst, minst topp två i svenska högtider. På delad förstaplats med julen. Tack för det David, Sofia, Sofia, Andreas, Phillipp, Björn, Malin, Emma, Johan, Ida och Petter! 

(Bilder finns men ligger på Sofias kamera. Jag laddar upp dem en annan dag. Här kommer några fina random från förra sommaren i Bexet.) 

__________________________
Edit: Bilderna ligger HÄR.


Inga kommentarer: