lördag 5 september 2009

Say cheese.


Och så blev det helg igen. Det är konstigt, men trots att alla dagar egentligen är precis lika mycket helg här, känns alltid fredag-lördag-söndag lite extra härliga. Kanske är det för att alla schweizare också är lediga och stan är full av människor som går och handlar gourmetmat på lördagsmarknaden.
Vi gjorde marknadsmänniskorna sällskap idag. Vi köpte kantareller och stark ost (schweizarna är bäst i världen på ostar), svarta morötter, grovt joghurtbröd och hemmagjord äppelsaft.






Det märks att det är lite kallare i luften nu. Man kan fortfarande gå i kjol och linne i solen men kvällarna börjar bli kyliga. Häromdagen var vi med om det galnaste åskvädret någonsin, jag har aldrig hört ett sådant dån förut i hela mitt liv. Inte undra på att folk förr trodde att gudarna var förbannade när det small.
Jag stod entusiastiskt i fönstret och försökte fota blixtarna, trots att hällregnet bildade en smärre sjö på sovrumsgolvet (på Davids kläder, förlåt D) och på mina underarmar. Lyckades inte riktigt att få en snygg blixtbild, men här ser ni åtminstone hur mycket blixtarna lyste upp vår utsikt över restaurang Dörfli.













Och just det! Dagens biotips: Inglorious Basterds, Quentin Tarantinos senaste masterpiece. Otroligt bra. Vi såg den igår i "Westside" där butikerna är öppna till 22 på fredagar. Bara en sån sak. (Annars är det i Bern på torsdagskvällarna folk hänger i stan, för då är hela stan öppet till sent).

Nu ska vi käka med D och L och ladda för VM-kvalmatchen i fotboll. Herrå.

Inga kommentarer: