måndag 1 oktober 2007

"You´re only pretending to be gerrrmans", Part Zwei.

Fyra fina förväntansfulla personer och en vit vänlig volvo. Ett koncept som tidigare visat sig mycket lyckosamt måste naturligtvis upprepas och återupplevas! Således åkte jag och grabbarna grus till Hamburg i helgen, dels för att bunkra upp vårt alkoholförråd inför firandet av Adaktussons särdeles viktiga och överlägsna serieseger, och dels för att tokfesta på Reeperbahn i St Pauli liksom förra gången. Denna gången var prioriteringen den omvända; 1. Alkohol på plats 2. Alkohol i volvo.

För att komma till Tyskland måste man ju igenom Danmark och det kan ta tid, vill jag lova. På väg till Rödby från Helsingör råkade vi köra in i Köpenhamn och hittade inte ut igen förrän ungefär en och en halv timme senare, med en frustrerad Jonas bakom ratten. Vad vi då hunnit med var att fota massa konstiga danskar längs vägen, samt att konstatera deras fullkomliga oförmåga att skylta tydligt. Eller att skylta över huvud taget.
Några timmar senare, efter en lång och spännande frågesportskamp (som jag och Jonas vann ;)) tog vi oss äntligen över danska gränsen och in i Düskland. Snart var vi nere i Hamburg och vi hittade faktiskt hyfsat snabbt tillbaka till hotel Figaro som vi bodde på sist. Men den här gången var det helt fullt, liksom nästan alla andra hotel/hostel i stan, tack vare att Reeperbahnfestival pågick just de dagarna. Vi lyckas alltid pricka in något event.

Vi letade boende ett tag i ösregn och hittade till slut ett stort rum på ett ganska flott hotell. Vi fick det 500 kr billigare eftersom TVn inte funkade. Men TVn funkade. Bra deal.
När vi väl spikat boende strosade vi runt lite mellan alla grymma hak. Käkade en kebab som sig bör, tog första ölen på ett ställe och nästa öl på ett annat. Efter en timmes powernap fortsatte vi resten av kvällen på det sättet. En öl här, två där, jäger på nästa. Hamburg är alldeles fullt av små nichade och märkliga hak och butiker. I love it! När vi var sugna på öl och "nåt sött" sprang vi på ett våffelcafé som sålde våfflor, glass och öl :) St Pauli är ruffigt men väldigt trendigt, urbant och annorlunda. Det var mer än härligt att spatsera omkring i en stad som faktiskt är en stad. En "riktig" stad.


Många trevliga barer avverkades, en av dem med julgransglitter och röda rustaslingor på väggen. Någonstans i den vevan blev vår Björn lite sjuk och fick lägga sig på hotellet en stund medan vi andra utforskade det mest lokala haket av dem alla; Jolly Roger! Sjukt skönt ställe. Tyvärr repade Björn inte sig så vi andra fick dra till Reeperbahn utan honom. Kvällen avslutades således i en stor kavalkad av porrbutiker, barer och festande människor. I en av barerna hängde bara retrofolk som styrt ut sig i 40-talsuniformer a´la Pearl Harbour. Det var sjömanstatueringar, swingmusik och lagda frisyrer som gällde där. Tyskar är ett roligt folk. Vi hade jätteskoj men saknade förstås Björsa; den viktiga och oersättliga fjärdedelen!












Söndagen var också trevlig, vi strosade omkring, gick vilse en vända, fotade lite här och där och käkade ännu en kebab. Sen bar det av hemåt igen med volvon. Fler frågesportsturneringar genomfördes och den här gången var vi riktigt effektiva när vi fyllde bilen med öl, sprit och billig choklad. Vi lyckades också stanna och äta innan allt stängde, och vi kollrade inte bort oss i Köpenhamn igen. Skönt.

Att åka till Hamburg och kalasa är nu
efter två gånger en tradition, och den kommer förhoppningsvis upprepas fler gånger. Hörrni JMG 2b; kan inte fler åka med?! Det är superskoj! Idéer som Krakow, Berlin eller Tallinnfärja har redan nämnts. Öststatstema känns populärt!

7 kommentarer:

Ann sa...

Hmm... hur menar du 60-talsuniformer a la Pearl Harbour? Vad jag vet pågick Andra Världskriget och slaget om Pearl harbour under 40-talet och swingmusiken hade likaså sin höjdpunkt då. Eller vet du något som jag inte vet? Annars älskar jag både 40- och 60-talet (jag vet att det ska vara minus och inte devis där, men Per Alm pratar så grov göteborgska att jag somnar).

Johanna sa...

hahaha, vad roligt. det var du helt rätt i. jag tänkte såklart på 40-talet men sen när jag kollade på bilderna har väldigt många från den baren även 60-talskläder och så liksom blev det ordet sextiotal istället. hm. förresten är jag inte klar med inlägget, pillar in lite fler bilder just nu.

(Man kan nämligen inte förhandsgranska på ett bra sätt utan måste publicera för att se hur bilderna hamnar)

Per Alms göteborgska är inte av denna värld. :) Men det var kul när han sa horunge, det var det.

Anonym sa...

Alltså, jag är på allt. Jag menar det - allt!

Anonym sa...

Avundsjuk är ett bra ordval. Men du, nästa måndag kommer nog jag och knäet och spelar kort. Det funkar ju, det vet man. Hej hej

Anonym sa...

nej va kul :D ja blir med lite avis ja tror ja vill åka med =)

Johanna sa...

emma: yes babe! lovely!

anders: härligt att höra. du var saknad även i måndags. dags att komma tillbaka snart innan du tappar alltför mycket i maratontabellen ;)

Le Tokbiff Total sa...

Jag fattar inte varför du konsekvent benämner det som ett 40-tals pearl harbor ställe? Det var så 50s det kan bli! Elvis & Betty Page!

Annars tycker jag din öststatsidé är ypperlig. Är warsawa ett alternativt? Har vi ingen halvpolack som gömt sig i klassen?

Vi kan såklart hävda att Wiman har ytterligare en etnicitet i sig, det är bara roligt.