torsdag 26 juli 2007

Little India and Big Singapore

2007-07-17, 13:58 Little India, Singapore, Singapore

Sa var det dags for det sista inlagget. Som resans titel avslojar har vi tagit oss fran Si i Hongkong, till Singapore -och har har vi nu varit i tva dagar och tva natter.

Vi bor i Little India som ar en stadsdel med mycket farg. Det ar som det later, som ett Chinatown fast med indier. Hotellen ar dyra som attan men fina. Kanns ju bara bra att lyxa till det lite nar det ar de sista dagarna pa resan!

Igar promenerade vi omkring i stan, solen har gassat fran bla himmel och det ar riktigt riktigt varmt. Jatteskont tycker jag. Vi promenerade nere vid Clarke Quay som ar ett mysigt omrade nere vid Singapore River, mitt emellan den nya och gamla bebyggelsen.
Vi gick en svang pa Orchard Road som ar helt full av shoppingstallen, men vi ar faktiskt trotta pa shopping nu sa vi strosade mest omkring, at smarrig lunch och fikade. Johan hade snart ett nytt favoritstalle: en shopping mall med bio.. saklart. haha. Sa vi sag Die Hard 4.0 som till badas stora forvaning faktiskt var riktigt bra. (Kanske tyckte jag sa i ren lattnad over att slippa se "Transformers", men anda.)

En perfekt avslutning pa resan var gardagkvallens smarriga middag nere vid Clarke Quay, riktigt mysigt med vattnet precis intill och alla lampor och skyskrapor runtomkring.

Idag har vi delat pa oss storre delen av stan, eftersom Johan lycklig som ett barn ville ga pa bio - och se Transformers. Jag akte ner till Clarke Quay igen och tog en mysig battur langs floden, ut i hamnen och tillbaka, och sedan promenerade jag runt halva stan. Bland annat gick jag till anrika och rafflande Raffles Hotel och drack en Singapore Sling, som sig bor nar man anda ar har. Den var dyr som satan men ocksa himmelskt god, och samtidigt som bartendern berattade att det kostar fran 5000 kronor att bo dar blev jag raggad pa av nagra uppenbarligen snuskigt rika brittiska businessmen som tilltalade barpersonalen med fornamn och sa saker som "Oh, you were in Indonesia? I was there this morning as a matter of fact". Som att dra till Portugal for lunch, typ.

Nu ska vi snart med blandade kanslor aka till flygplatsen. Det har varit en jatteharlig resa men det ska bli valdigt skont att komma hem ocksa. (Och vi langtar lite efter underhallningsmaskinen pa Qantas-planet. 13.5 timmar av ny film, musik, radio, TV-spel och annan gotta.)

Nu ses vi snart! Fran och med onsdag klockan 13.05 gar det bra att ringa och onska oss valkomna hem ;)

Vi langtar efter er alla.
Pussar och kramar, J o J

Inga kommentarer: