tisdag 29 maj 2007

"Are you the singing bush?"

Igår var måndag, måndag är poker. Spelmässigt en lyckad kväll -om jag får lov att berömma mig själv lite samt överdriva en smula. (Maratontabellen kan beskådas, beundras och beskrattas här).
Pokern följdes som sig bör av NHL-hockey, makaroner och korv, och timmarna gick sådär snabbt som de gör ibland. Även den här gången blev det blev lite senare än västtrafik tycker att man ska vara ute på måndagar, och vi fick sovplats i skön soffa.
Efter hockeyn hände nåt helt magnifikt. Jag och D fick syn på Tres Amigos med Steve Martin på TV. Förmodligen en av de allra sämsta filmer världen skådat. Någonsin. Jag menar verkligen någonsin. Men den var så hysteriskt rolig att jag har riktig träningsvärk i de övre magmusklerna idag av vårt krampaktiga skrattande. Anfallens täta frekvens kan möjligen härledas till det faktum att vi såg filmen mellan klockan fem och sex, och jag skulle därmed kunna skylla på någon typ av övertrötthetsreaktion. Om jag ville. Men jag är ärligt talat tveksam till om jag någonsin tidigare sett en roligare film. Och med rolig menar jag komisk. Man skrattar inte med - utan åt - den konstanta orgien i dåliga scener med en perfekt mix av fullkomlig förutsägbarhet och så bisarra detaljer att man bara vill se filmen om och om igen.

Jag förstår mycket väl att det här inte kommer låta ens i närheten av så roligt som det var då. Men Steve Martin och Chevy Chase är i filmen verkligen i sina essen; vi får enorma mexicanska hattar, sjungande buskar, talande djur, osynliga krigare, stereotypt tjoande aztekindianer och en totalt obegriplig handling vars huvudfigur (förutom Steve och gänget) är en bandit som på sin trettiotreårsdag får en tröja i present. En stickad. Han ser ut som sextiofem och kallas El Guapo, något som ju i sig är omåttligt festligt.

Fråga till allmänheten: Föddes Steve Martin med det utseende han har, eller spelades samtliga av hans filmer in under totalt en veckas tid? Båda alternativen känns ju precis lika trovärdiga. Hur är det annars möjligt att se på PRICKEN likadan ut i varenda produktion man medverkat i?

Nu ska jag sluta min hyllningssång. Men snälla, se den här filmen. Se den för bövelen.

... och Tack så mycket, D. Jag misstänker att du ler lite just nu. Det kan mycket väl hända att du är den enda som gör det. =)

1 kommentar:

Johanna sa...

hehe. misstänkte att ingen skulle förstå mig.

så kan det vara ibland =)