söndag 4 mars 2007

Certified specialty dry suit diver ;)

Idag har jag och J dykt i havet! 2 gånger till och med. Kallt är bara förnamnet, men fantastiskt kul. Vi åkte till Lysekil över helgen med Js klasskompis (tillika dykinstruktör) C och några till, och eftersom vi aldrig dykt med torrdräkt förut plaskade vi lite i en bassäng först. Sen var det bara att ploppa ner i den 2 grader kalla vattnet, med is en bit längre ut.
Jag förfrös ett pekfinger på första dyket och när smärtan gjorde att tårarna rann på insidan av masken kände jag att det var läge att stiga till ytan och ta sig upp. Jag har förfrusit det fingret tidigare så det gör ont just där om det blir för kallt. Men, under dyk nummer två fick jag ha på mig torrhandskar istället, med vantar under, och det var helt perfekt! Vi gjorde ett strålande dyk som var skitkul. Riktigt mäktig känsla att dyka i så svinkallt vatten. Såg några coola firrar, sjöstjärnor, eremitkräftor och krabbor, men härligast tyngdlösheten och att dyka igen. Det var alldeles för länge sedan sist!

Nu är vi galet peppade på DYKRESAN TILL RÖDA HAVET (med ovan nämnda C med flera) som börjar om ganska exakt en månad! WEYY!!! Fantastiskt! Kommer att skriva mer om detta inom kort. For sure. Can't wait.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart!!!!

OCh röda havet är helt otroligt, även om jag bara snorklat omkring där...

Jag tog mitt dykcert mitt i vintern här utanför Stockholm och sikten var lika med noll. Det enda jag såg var en rödspätta!!!

Gud vad dyksugen jag blev nu. Ska bli spännande att läsa dina rapporter från Röda havet :-)